De belangrijkste strategie voor bedrijven in de 21e eeuw

We staan aan de vooravond van ongekende veranderingen, die ons leven sneller en meer zullen veranderen dan ooit. De wereld is in transitie. Onze financiële, maatschappelijke en economische systemen ondergaan momenteel een ware paradigma shift. 

De levensverwachting van een bedrijf was aan het begin van de vorige eeuw nog 67 jaar, in 2014 is dat nog maar 10 tot 15 jaar en deze trend zal nog doorzetten. Organisaties die krampachtig aan hun oude bedrijfsmodel vasthouden leggen ergens in de komende jaren het loodje. De verwachting is dat minstens veertig procent van alle bedrijven de komende tien jaar niet meer zal overleven.

Enterprise Adaptability en Business Agility zijn nog nooit zo belangrijk geweest als nu. En dat zal alleen maar toenemen, tot onmisbaar om te overleven.

Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen.

 Adapt2Value heeft een Enterprise Adaptability framework ontwikkeld om het benodigde aanpassingsvermogen in de gehele organisatie door te voeren. Vanaf Strategic Adaptability tot en met een Lean-Agile Operation, met daartussenin een uitdagend aansturingsmodel op basis van Agility en Agile Teams. De wind (steeds sneller veranderende omgeving) is hierbij het uitgangspunt en het Enterprise Adaptability framework borgt dat de organisatie doorlopend de zeilen op tijd bijstelt.

Auteur: Adrie Dolman MSc

Neem contact op voor de mogelijkheden in uw organisatie.