Waarom A2V?

We staan aan de vooravond van ongekende veranderingen, die ons leven sneller en meer zullen veranderen dan ooit. We praten over de deeleconomie en virtueel geld, maar in feite is de wereld in transitie en ontstaan er compleet nieuwe infrastructuren en ecosystemen. Onze financiële, maatschappelijke en economische systemen ondergaan momenteel een ware paradigma shift. En de snelheid waarmee de nieuwe systemen beginnen te werken, is de snelheid waarmee de oude systemen niet meer werken.

De levensverwachting van een bedrijf was aan het begin van de vorige eeuw nog 67 jaar, in 2014 is dat nog maar 15 jaar (Fortune 500: 75 versus 12,5 jaar) en deze trend zal nog doorzetten. Organisaties die krampachtig aan hun oude bedrijfsmodel vasthouden leggen ergens in de komende jaren het loodje. De verwachting is dat minstens veertig procent van alle bedrijven de komende tien jaar niet meer zal overleven.

Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen.

 Adaptability is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. En dat zal alleen maar toenemen, tot onmisbaar om te overleven.

Adapt2Value heeft een Enterprise Adaptability framework ontwikkeld om het benodigde aanpassingsvermogen in de gehele organisatie door te voeren. Vanaf Strategic Adaptability tot en met een Lean-Agile Operation, met daartussenin een uitdagend aansturingsmodel op basis van Agility en Agile Teams. De wind (de steeds sneller veranderende omgeving) is hierbij het uitgangspunt en het Enterprise Adaptability framework borgt dat de organisatie doorlopend de zeilen op tijd bijstelt.

Auteur: Adrie Dolman MSc

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change.”

Charles Darwin