Organisatie Ontwikkeling

Houden jullie vast aan oude patronen? Of dagen jullie jezelf doorlopend uit buiten de comfortzone? Hebben jullie het volste respect voor anders denkenden en nemen jullie bij voorkeur mensen aan die anders denken dan te doen gebruikelijk in jullie organisatie? Of proberen jullie mensen met een andere mening te overtuigen van jullie eigen opinie met feiten uit het verleden?

Agile organisaties weten zich doorlopend als eerste succesvol aan te passen aan de veranderende omgeving. Ze zijn de verandering telkens een stap voor en jagen daarmee de verandering juist aan. Kleine organisaties zijn hier van nature beter in dan grote organisaties. Bij grote organisaties zijn veel gewoontes geïnstitutionaliseerd. Oftewel, succesvolle gewoontes worden gekoesterd in de cultuur omdat deze als veilig worden beschouwd en men het succes niet wil missen welke men hiermee heeft behaald in het verleden. Dit kun je ook anders bekijken. Meegaan met de verandering kan ook een goede gewoonte zijn die voor succes zorgt. Bewust telkens vernieuwen. Niet vasthouden aan wat er was, maar aan wat er komt. Dit is precies waar je de agile organisatie aan kunt herkennen. Een agile organisatie leeft vanuit de overtuiging dat niets permanent is, behalve de verandering.

Boek

In 2021 verschijnt het boek van Adrie Dolman over Agile Organisatie Ontwikkeling. Hiervoor zoekt hij nog organisaties die in zijn boek als praktijkvoorbeeld willen dienen. Neem contact op als je dit wilt. Adrie gaat dan met jou aan de slag om samen jouw organisatie in optima forma te ontwikkelen of te transformeren naar een Agile Organisatie.

  Training

  Iedereen in jouw organisatie zou idealiter moeten weten waarom agile denken en doen juist in deze tijd van levensbelang is voor een gezond voortbestaan van jullie onderneming. Hiervoor kunnen zij deelnemen aan een interactieve bewustwordingssessie van 1 dag. Specifieke kennis is niet vereist.

  Voor directie, HRM, management en iedereen met een rol in de organisatieverandering en ontwikkeling is er na de bewustwordingssessie een aanvullende training van 3 dagen op locatie of 6 dagdelen online.

  Het resultaat van de trainingen is dat een brede groep in de organisatie gemotiveerd is om met agile organiseren aan de slag te gaan en degene die het gaan doen ook weten hoe je dat doet.

  Ja, wij willen een Agile Organisatie ontwikkelen

  Vul onderstaand formulier in voor een intake en een voorstel:
   Agile Training
   Agile Organisatie

   Coaching

   Het is Willen, Kennen en…. precies: Kunnen! Je bent gemotiveerd en je hebt ook de kennis tot je genomen hoe je een agile organisatie kunt ontwikkelen, maar in de praktijk leven nog diepgewortelde gewoontes die niet zomaar aan de kant gaan. Veranderen is complex, zeker als het om geheel nieuwe zienswijzen gaat over hoe wij georganiseerd zijn. Een Agile coach helpt in jouw praktijk om oude patronen te doorbreken en te zorgen dat je jouw motivatie en kennis kunt omzetten in een succesvolle ontwikkeling van jouw agile organisatie.

   Ja, wij willen Agile Organisatie coaching

   Vul onderstaand formulier in voor een intake en een voorstel:
    Brainflow Tour: van complex naar oplossing

    Sommige complexe opgaven laten zich niet in een vergaderzaal oplossen. Dan heb je letterlijk meer ruimte nodig en een agile coach die weet hoe de beste oplossing gevonden kan worden voor zelfs het meest complexe probleem.

    Ga je mee met jouw team twee dagen fietsen over de prachtige Veluwe? Met regelmatige stops waarbij een volgende stap wordt gezet in een goed doordacht sociocratisch proces. ‘s Avonds een sociaal samenzijn en vroeg naar bed, want ‘s nachts werken onze hersenen het meest effectief. En de volgende dag weer verder, tot de oplossing voor iedereen helder is.

    Interesse? Laat hieronder je gegevens achter, dan trekken we onze agenda’s!