Organisatieontwikkeling

Home » Agile organisatieontwikkeling

Houden jullie vast aan oude patronen? Of dagen jullie jezelf doorlopend uit buiten de comfortzone? Hebben jullie het volste respect voor andersdenkenden en nemen jullie bij voorkeur mensen aan die anders denken dan te doen gebruikelijk in jullie organisatie? Of proberen jullie mensen met een andere mening te overtuigen van jullie eigen opinie met feiten uit het verleden?

Agile organisaties weten zich doorlopend als eerste succesvol aan te passen aan de veranderende omgeving om vervolgens organisatieontwikkeling door te maken. Ze zijn de verandering telkens een stap voor en jagen daarmee de verandering juist aan. Kleine organisaties zijn hier van nature beter in dan grote organisaties. Bij grote organisaties zijn veel gewoontes geïnstitutionaliseerd. Oftewel, succesvolle gewoontes worden gekoesterd in de cultuur, omdat deze als veilig worden beschouwd en men het succes niet wil missen welke men hiermee heeft behaald in het verleden. Dit kun je ook anders bekijken. Meegaan met de verandering kan ook een goede gewoonte zijn die voor succes zorgt. Bewust telkens vernieuwen. Niet vasthouden aan wat er was, maar aan wat er komt. Dit is precies waar je de agile organisatie aan kunt herkennen en het is ook een instelling die voor organisatieontwikkeling zorgt. Een agile organisatie leeft vanuit de overtuiging dat niets permanent is, behalve de verandering. Organisatieverandering en ontwikkeling gaan dan ook hand in hand.

Raadpleeg ook eens de LeiderschapGPT: Klik hier

Agile organisatieontwikkeling: het boek

Momenteel werkt Adrie Dolman aan een nieuw boek over agile organisatieontwikkeling. Hiervoor zoekt hij nog organisaties die in zijn boek als praktijkvoorbeeld willen dienen. Neem contact op als je dit wilt. Adrie gaat dan met jou aan de slag om samen jouw organisatie in optima forma te ontwikkelen of te transformeren naar een agile organisatie.

    Training over organisatieverandering en ontwikkeling

    Iedereen in jouw organisatie zou idealiter moeten weten waarom agile denken en doen juist in deze tijd van levensbelang is voor een gezond voortbestaan van jullie onderneming. Hiervoor kunnen zij deelnemen aan een interactieve bewustwordingssessie van één dag. Specifieke kennis is niet vereist.

    Voor directie, HRM, management en iedereen met een rol in de organisatieverandering en ontwikkeling is er na de bewustwordingssessie een aanvullende training van drie dagen op locatie of zes dagdelen online.

    Het resultaat van de trainingen is dat een brede groep in de organisatie gemotiveerd is om met agile organisatieontwikkeling aan de slag te gaan en degene die het gaan doen ook weten hoe je dat doet.

    Ja, wij willen een agile organisatie ontwikkelen

    Vul onderstaand formulier in voor een intake en een voorstel:

      Agile Training
      Agile Organisatie

      Coaching voor organisatieverandering en ontwikkeling

      Met de motivatie en kennis om agile organisatieontwikkeling door te maken ben je er nog niet. In de praktijk blijkt namelijk vaak dat diepgewortelde gewoontes niet zomaar verdwijnen. Organisatieverandering en -ontwikkeling is dan ook een complex proces, zeker wanneer je op geheel nieuwe zienswijzen overstapt. Een agile coach biedt in zo’n geval uitkomst. Hij of zij helpt om oude patronen te doorbreken en om jouw kennis en motivatie om te zetten in succesvolle organisatieontwikkeling van jouw agile organisatie.

      Ja, wij willen agile organisatie coaching

      Vul onderstaand formulier in voor een intake en een voorstel:

        Brainflow Tour: van complex naar oplossing

        De agile transitie gaat meestal niet vanzelf. Niet alle complexe problemen waar je tijdens het proces tegenaan loopt, kunnen in een vergaderzaal worden opgelost. Soms heb je letterlijk meer ruimte nodig. Ook helpt het om begeleid te worden door een agile business coach die precies weet hoe zo’n complex vraagstuk opgelost kan worden om vervolgens organisatieontwikkeling door te kunnen maken. Hiervoor is de Brainflow Tour ontwikkeld. Tijdens de tour fiets je met jouw team over de prachtige Veluwe. Dit doe je twee dagen lang met regelmatige stops om een volgende stap te zetten in het proces van organisatieverandering en ontwikkeling. ’s Avonds is er nog een sociaal samenzijn, waarna je op tijd naar bed gaat, omdat je hersenen ’s nachts het meest effectief werken. Bovendien kun je dan de volgende dag vol goede moed weer verder, tot de oplossing voor iedereen helder is.

        Interesse? Laat hieronder je gegevens achter, dan trekken we onze agenda’s!